![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam takie proste drzewko folderów w bazie danych:
w html wygląda to mniej więcej tak, zakładając że wszystkie podfoldery są rozwinięte w przypadku gdy foldery są zwinięte to wiadomo, wygląda to tak (tu również z kodem JavaScript):
plik pehapa to taki, który pobiera z bazy i formatuje zawartość katalogu
.. no dobra koniec wstępu, teraz o co chodzi. Otóż nie mam pomysłu na taką sprawę, powiedzmy, że wchodząc na stronkę przekazuję przez $_GET parametr subfolder_id. Problem jest taki, że na podstawie tego id, muszę rozwinąć drzewko katalogów do danego podkatalogu, które ma id równe $_GET['subfolder_id']. Oczywiście, nie ma problemu gdy, bazując na powyższym przykładzie, chcemy wejść do katalogu o level=2, bo wtedy wystarczy po prostu sztucznie wywołać funkcję expandFolder(). Jak napisać funkcję w JavaScript (np, expandSubFolder(subfolder_id)) używającą advAJAX tak, aby tyle razy wywołała funkcję expandFolder() z odpowiednim parametrem, aż pojawi się podfolder o id=subfolder_id. Czyli w powyższym przykładzie jak wywołać za pomocą jednego parametru podfolder "pod1" o id=4. Jeśli zakręciłem sprawę to napiszcie czego nie rozumiecie. PS. WAŻNE! Musi to być z użyciem expandFolder(), wiem, że niepotrzebnie robię kilkukrotny request, ale budowanie całego drzewa katalogów po stronie serwera i wysłanie do klienta nie wchodzi w grę. (nie będę tłumaczył dlaczego, bo zabraknie mi literek w poście ;P) Ten post edytował Cezar708 8.01.2007, 16:08:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:01 |